Laatste nieuws 

Op deze pagina houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van inbraakbeveiliging en veilig wonen.

Aantal woninginbraken verdubbelt bij versoepelingen.

28 april 2021

Volgens Interpolis zal het aantal inbraken in Nederland verdubbelen als de coronamaatregelen worden versoepeld. De verzekeraar voorspelt dat met de zogenoemde InbraakBarometer. Tijdens eerdere versoepelingen was ook een stijging van het aantal inbraken te zien.

De lockdowns en de avondklok maakten het er voor inbrekers niet eenvoudiger op om toe te slaan. Nu de avondklok is afgeschaft en er weer meer mogelijkheden ontstaan om te winkelen, verwacht Interpolis dat inbrekers hun ontstane achterstanden gaan inlopen. Op het moment wordt ongeveer 300 keer per week ingebroken, maar dat aantal gaat volgens de prognoses oplopen tot 600. Dat gebeurde vorig jaar ook, nadat de eerste strenge lockdown was beëindigd.

Lees het hele bericht op de website beveiligingnieuws.nl hier.

Malafide slotenmakers worden eindelijk aangepakt.

19 februari 2021

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) pakt malafide slotenmakers aan. Op hun verzoek heeft Google online advertenties van onbetrouwbare partijen verwijderd. ACM heeft bedrijven die klanten doorverwijzen naar onbetrouwbare slotenmakers gestopt en websites laten blokkeren. Met deze actie wil ACM schade voor consumenten voorkomen en oneerlijke concurrentie met betrouwbare slotenmakers tegengaan. In deze brede aanpak werkt de ACM samen met de politie, SIDN, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en buitenlandse toezichthouders.

Wij zijn als PKVW-erkend bedrijf blij dat er eindelijk actie wordt ondernomen om deze oplichters aan te pakken. Helaas zijn wij al vaak geconfronteerd met klanten die voor honderden of zelfs duizenden euro's waren opgelicht. Deze mensen moesten veel geld betalen voor zeer slecht werk. In vele gevallen werden deze mensen zelfs bedreigd of onder druk gezet om direct contant af te rekenen. Vervolgens waren zij genoodzaakt om ons (of een ander PKVW-erkend bedrijf) in te roepen, zodat de werkzaamheden alsnog naar behoren konden worden uitgevoerd. De schade is, zowel op financieel als op emotioneel gebied, vaak groot. Fijn dat verschillende partijen zich nu verenigen om dit probleem in de toekomst uit te kunnen bannen.   

Lees het hele bericht op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen hier.

Onderstaand bericht werd vandaag geplaatst op de website en social media kanalen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

16 december 2020

Een mevrouw in Hilversum werd naar het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) doorverwezen door haar woningcorporatie toen haar sleutel afbrak en haar slot niks meer deed. De doorverwijzing van haar woningcorporatie naar het PKVW bleek onterecht omdat noch de sloten noch de diensten geleverd waren door een van de aangesloten PKVW-bedrijven.

Eén telefoontje was genoeg
Toch was dat geen reden voor Wiegers van het gelijknamige inbraakbeveiligingsbedrijf  uit Hilversum om hulp aan deze mevrouw te weigeren. Natuurlijk zou het netjes zijn als de woningcorporatie haar bewoners doorverwijst naar de slotenmakers die het hang-en-sluitwerk hebben geleverd en gemonteerd, maar zodra het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid het probleem aan Wiegers voorlegde zei hij: “Ach, ik ben nu net klaar bij een klant, dus ik spring meteen in de auto en ga haar helpen”.

Nog geen 30 minuten later belde de mevrouw super blij op om te melden dat Wiegers succesvol de afgebroken sleutel uit het slot had weten te krijgen. “En ik hoefde er niets voor te betalen”, vulde ze verbouwereerd aan.

Of dit zo verlopen is door de heersende Kerst- of coronagedachte of omdat Wiegers beschikt over een grote mate professionaliteit en empathie is moeilijk te zeggen, maar waarschijnlijk is het een prachtige combinatie van beide.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid is als beheerder en eigenaar van het Politiekeurmerk Veilig Wonen bijzonder blij met dit soort acties van de aangesloten bedrijven. “Bovendien heeft Wiegers er met deze actie voor gezorgd dat deze mevrouw uit handen is gebleven van malafide slotenmakers,  dat getuigt van vakmanschap en maatschappelijke betrokkenheid. Daar zijn wij natuurlijk bijzonder blij mee”.

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

De Minister van Binnenlandse Zaken wil het bouwbesluit veranderen, waardoor het vanaf 1 juli 2022 verplicht is om op elke verdieping van een huis een rookmelder te hebben. Als Politiekeurmerk-erkend bedrijf staan wij vierkant achter dit besluit. 

Waarom worden rookmelders verplicht?

Het antwoord is kort en simpel: ROOKMELDERS REDDEN LEVENS! Voor nieuwbouw woningen zijn rookmelders al vanaf 2003 verplicht. Vanaf 1 juli 2022 zal de rookmelderplicht ook gelden voor alle bestaande bouw. De meeste (dodelijke) slachtoffers van een woningbrand vallen door het inademen van rook, volgens experts een regelrechte sluipmoordenaar. In veel van deze gevallen, bleek uit onderzoek dat er geen rookmelders in de woning aanwezig waren. 

Voor advies of montage kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Als PKVW-erkend bedrijf staan wij voor veilig wonen en zien wij deze rookmelderplicht als een zeer positieve ontwikkeling op dit gebied.

 Wederom oplichters actief in deze regio. Pas op voor malafide slotenmakers!

13 februari 2020

Gisteren (12 februari 2020) werd ik gebeld door een mevrouw uit Laren. Zij had 's morgens een slotenmaker gebeld die bovenaan stond in Google. Zij had haar deur dicht getrokken met de sleutel aan de binnenkant en wilde haar voordeur uiteraard graag zo snel mogelijk laten openen. De twee heren die ter plaatse kwamen hebben hiervoor het bedrag van €700!!! gerekend. Mevrouw werd behoorlijk onder druk gezet om direct te betalen. De factuur zou later wel per mail volgen. Deze mevrouw vertrouwde het achteraf niet en is door de politie doorverwezen naar mij. 's Middags heb ik alsnog een nieuwe cilinder geplaatst. De gemiddelde kosten voor het openen van een deur en het plaatsen van een nieuwe cilinder horen te zijn: €125 tot €150.

Als je googelt op “slotenmaker” komt er een hele lijst tevoorschijn. Wat niet iedereen weet, is dat de slotenmakers die bovenaan de lijst verschijnen daar flink voor betalen. En wanneer iemand buitengesloten is kiest de persoon in kwestie in de hectiek vaak de eerste de beste slotenmaker: het nummer dat bovenaan staat. Het gebeurt regelmatig dat deze slotenmakers buitensporig hoge kosten in rekening brengen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Kies op advies van de politie ALTIJD een PKVW-erkende slotenmaker bij u in de regio. Deze kunt u vinden via de volgende link: https://hetccv.nl/keurmerken/vakman

Voorkom oplichting, bel nooit de eerste de beste slotenmaker!

U hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurd, maar helaas gebeurd het toch; u sluit uzelf buiten. Enigszins in paniek belt u de slotenmaker die bovenaan verschijnt in Google. Bovenaan in Google, dat moet wel een betrouwbare partij zijn! Reviews lezen, navraag doen? U heeft nu natuurlijk wel wat anders aan uw hoofd. U wilt zo snel mogelijk uw woning weer in. Van deze gevoelens maken oplichters dankbaar gebruik. In dit artikel leest u hoe sommige slotenmakers mensen in soortgelijke situaties oplichten. Uw deur is weer open, maar de rekening bedraagt €800.  

Jammer genoeg horen wij deze verhalen regelmatig ook in onze regio. Soms bedraagt het bedrag dat de oplichters in rekening brengen wel het tienvoudige van een eerlijke prijs. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, zullen zij u onder druk zetten totdat u betaald. Wij adviseren u: blijf kalm, doe toch even navraag bij bekenden, lees reviews of wacht misschien iets langer. Uw geduld zal zich uitbetalen! 

Zo snel staan inbrekers bij u binnen! 


In bovenstaande video van de Amsterdamse zender AT5 is te zien hoe inbrekers een woning binnendringen door middel van de 'kerntrekmethode'. Deze methode wordt ook wel de 'Bulgaarse methode' of 'cilindertrekken' genoemd. Voorkom dat inbrekers binnen 45 seconden bij u binnen staan en investeer in uw eigen veiligheid en die van uw eigendommen. Uiteraard adviseren wij u graag.

 

 

  

 

 


E-mailen
Bellen